Sepetinizde () ürün var
Ürün Çeşitlerimiz
Anasayfa   Hakkımızda   İletişim   Yardım   Müşteri Hattı
Üye Girişi
 
Küçük Boy Kuruyemişler
Orta Boy Kuruyemişler
Büyük Boy Kuruyemişler
Çok Satanlar
 
 
Kuruyemişin Faydaları
Badem: Kuru ciltlerin yaglanmasini saglar. Bedeni ve zihni yorgunlugu giderir. Bas agrisi, karaciger ve böbrek agrilarini hafifletir. Hamilelerin zayif düsmemesini saglar. Sütle birlikte yenirse mideyi kuvvetlendirir. Kabizligi giderir. Nekahet devresini kisaltir. Böbrek, mesane ve tenasül yollarindaki iltihaplari giderir. Bronsit, bogaz agrisi, anjin, bogaz yanmasi ve akciger hastaliklarinda faydalidir.

Egzama ve kasintilarin verdigi rahatsizliklari azaltir. Böbrek ve mesane taslarinin düsürülmesine yardim eder. Kulak agrilarini dindirir. Yumurtayla karistirilip da, basur memelerine sürülecek olursa, agri ve yanmalari ortadan kaldirir.


Çamfistigi: Bronsit ve kalp hastaliklarinda faydalidir. Ruhsal sorunlara iyi gelir. Çam kozalaklarinin içinden çikarilir. Kuvvetli bir besindir. Günde 2 çorba kasigindan (25 gram) fazla yenilmemelidir. Verem ve akciger hastaliklarinin çabuk iyilesmesine yardimci olur. Ruhi çöküntüyü giderir.

Ceviz: Zekayi gelistirir. Yapraklari ve kabuklari ile hazirlanan ilaçlar kani temizler, kansizligi giderir. Ishal ve dizanteriyi keser. Verem ve seker hastaliginda hem besleyici, hem de tedavi edicidir. Kadinlarda görülen beyaz akintiyi keser. El ve ayak donuklarinda, deri çatlaklarinda faydalidir. Saç ve elleri boyamakta da kullanilir. Çok kuvvetli bir besin oldugundan fazla yememek gerekir.
Ceviz yagi, rasitizm ve siracada faydalidir. Kabizligi giderir. Bagirsak solucanlarini düsürür. Derinin yanmasini önler.


Kabak çekirdegi: Mükemmel bir kurt ilacidir. Çocuklara 10-15, büyüklere 20-30 kabak çekirdegi verilir. Çekirdek kabugu ile beraber çok iyi çignenmelidir. Tenya solucanlari için de kabak çekirdegi en iyisidir. Siki bir perhiz ile 80-100 kabak çekirdegi kabugu ile birlikte, dört ögünde iyice çignenerek yenir. Bir saat sonra yarim kasik Hintyagi içilir.


Antep Fıstığının Faydaları

  • Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.
  • 100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35''ini karşılayabilmektedir.
  • Antepfıstığında kolestrol yoktur Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
  • Antep fıstığı protein yönünden 2 kat,fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür
  • Vitamin E,B ve C komplexince zengindir.Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir
  • 100 gr antepfıstığında 4.0 gr posa bulunur.Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (0.3 gr) dan daha üstündür
  • İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
  • Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir
  • Kalp İçin Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür
  • Hastalıktan Sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir
  • Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.

Dut Kurusunun Faydaları

İdrarı arttırır. İştahı arttırıcı etkisi vardır. Enerji verir.

Eriğin Faydaları

Bünyesinde B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitaminleri,potein, karbonhidrat, selüloz ve mineral olarak da kalsiyum, sodyum, demir, potasyum ve magnezyum bulunur. Regl düzenleyici, idrar söktürücü ve terleticidir. Şiddetli öksürük şikayetlerinde eriğin kurusunu kaynatıp içebilirsiniz. B vitamini ihtiva eden erik bu özelliği sayesinde sinir sistemini takviye ediyor. Kanı temizleme ve kansızlığa da çare olma özelliği ile erik yaz meyvelerinin en cana yakın olanlarından. Ateş düşürücü etkisi de olan erik diş temizliği ile de bize yardımcı olur. Sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkisi vardır. ölçülü yenmelidir Erik Çekirdeği Bağırsak Kurtlarını Düşürür.

Fıstığın Faydaları

Cinsel arzuyu artırır. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu alır. Fazlası hazımsızlık yapabilir ve zararlıdır. Yalnız olarak yenmeli, portakal, elma, armut gibi meyve veya sebzelerle tüketilmemelidir. Damar sertliği ve kolesterolü olanlar fıstıktan uzak durmalıdır. Alergenler listesinde olduğundan bazı bünyeler için sakıncalı olabilir.

İğdenin Faydaları

İshalde iğde yenilmesi tıpkı limon ve şeftalide olduğu gibi epeyce yararlıdır. Ayrıca iğde çiçeklerini koklamak zihne kuvvet ve açıklık verir.
İğde meyvelerini belli bir süre düzenli olarak yerseniz idrar tutamama ve idrara çıkma zorluğunu yenmenize yardımcı olacaktır.
Egzama Bu hastalıkta iğde çiçekleri toplanıp kaynatılır ve her zaman olduğu gibi balla tatlandırılarak içilir. Bu şurubun öksürüğe ve bağırsak bozukluklarına iyi geldiği de bilinmektedir.
Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir.

İncirin Faydaları

Enerji verir. Vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıdadır. Bağırsaklardan toksik maddelerin atılması kandaki kollestrol seviyesinin düşürülmesi gibi faydaları da vardır. Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidir. İncirin kurutulmuşu çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır. Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır. Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, Pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır. İncirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunur. İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser. Nezle için de faydalıdır. İnciri sütle ya da sirkeyle eğer oda olmazsa yalnızca zeytinyağına batırıp yiyerek basur şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın. Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz. Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür. Yaşı kurusundan daha fazla tercihe şayan olan incir vücuda kuvvet verir. Anasonla beraber yenen incir hem kan yapar, hem de şişmanlatır. Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidirler. Kuru incir, içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit çeşidi açısından zengindir, bu nedenle hücre gelişimini destekler. Ayrıca kuru incir, boğaz ağrısı bronşit ve öksürüğe de faydalıdır.

Kahvenin Faydaları

Kahvenin selülit yapmak bir yana, vücuda daha fazla hareket kazandırarak, metabolizmanın yağ yakmasına katkı sağladığı saptanmıştır. Kahvenin ayrıca depresyon ve alkolizm tedavisine iyi geldiği Kalın bağırsak kanserini önleme özelliğinin bulunduğu saptanmıştır

Kuru Üzümün Faydaları

Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır.
Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir.
Protein ve karbonhidrat kaynağıdır.
A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini içerir.
Günlük kalsiyumun 1/5'ini ve demirin ise 1/3'ünü karşılar. Mineraller halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder.
Karaciğer zaafiyetine, öksürüğe, bronşite de iyi gelir.
Mideye çok faydalıdır.
Ayrıca Unutkanlığa da iyi gelir.
Kuvvetli bir gıdadır.

Bademin Faydaları

Tatlı badem tohumlarında az miktarda protein, demir ve kalsiyumla birlikte yüksek oranda yağ bulunur.
Acı badem ağız yoluyla alındığında göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici etkisi olmakla birlikte yüksek dozda alındığında zehirlenme etkisi yaratır.
Türkiye'de kabukları soyulup taze olarak ya da kavrularak yenilmesinin yanı sıra, pasta, şekerleme ve tatlılarda yaygın olarak kullanılır. Türkiye'de içi bademli nikâh şekerleri yaptırmak ve şık ambalajlar içerisinde davetlilere dağıtmak da, özellikle büyük kentlerde yaygın bir gelenektir.
Sinirleri güçlendirir.
Göğüs hastalıklarını,
Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.
Böbrek, idrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirir.
Badem yağı ise hazımsızlığa iyi gelir.
Yumuşatıcı, balgam söktürücü, sakinleştirici özellikleri olan badem de ev eczanemizin vazgeçilmezlerindendir
Burun Kuruluğunun Tedavisinde Badem Yağı Çocuklarınız veya siz bu rahatsızlıktan kurtulmak için günde iki /üç kere bir/iki damla badem yağını burunlarınıza damlatarak bu problemden kurtulabilirsiniz.
Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır.

Sık sık dudaklarının çatlamasından rahatsız olanlar da gün içinde bir iki damla badem yağı kullanmalıdırlar.
%5 su, %9 protein, %54 yağ, %20 karbonhidrat ve %3 oranında külden oluşur. Ayrıca Ca, P, Fe, Na, K, Mg elementleri ve Thiamin, Ribofdavin, Niosin ve A vitamini bulunur. (Kaynak: Badem Yetiştiriciliği ve Sorunlar(Kaynak: Badem Yetiştiriciliği ve Sorunlar- Prof. Dr.M.Dokuzoğuz, Tübitak Yayınları)
Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini %50 azaltır.(Kaynak:The Almond Board of California Araştırma kuruluşu çalışmaları.)
Her gün 42 gr badem, fındık yediğimizde kalp hastalığı riski azalmaktadır."(Başbakan R.Tayyip Erdoğan 'ın Uluslararası Kabuklu Meyveler Konseyi Kongresi'nde yaptığı konuşmadan alınmıştır.)
Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır.(Kaynak:Nejat Ebcioğlu'nun Sağlığımız İçin Yararlı Bitkiler adlı kitabından.)
Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir. .(Kaynak:Nejat Ebcioğlu'nun Sağlığımız İçin Yararlı Bitkiler adlı kitabından.)
Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir. Böbrek, mesane ve üreme yollarındaki iltihapları yok eder. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. (Kaynak: ABD Gıda ve İlaç Dairesi.)

Cevizin Faydaları

İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir. Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir. Magnezyum içerdiği için kasları rahatlatıcı Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen "demir"açısından, oldukça zengin bir besin maddesidir. Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir Damar sertliğini önler. Enerji sağlar. Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır Verem mikrobuna karşı korur. Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar. Hazmı zor olduğundan karaciğeri rahatsız olanlar ceviz yememelidir. Mayıs ve haziran ayında çiçek açan ceviz ağacı bünyesinde yağ, tuz, albümin, karbonhidratlar, gümüş iyonu, sodyum, potasyum, B1, B2, B3, B6 ve E vitamini barındırır. Yaklaşık 20 değişik türü olan ceviz ağacının, meyvesi kuruyemiş olarak tüketilen türü "adi ceviz " olarak bilinir ve Türkiye'nin hemen hemen her yöresinde yetişir. Sert kabuğun içinde yer alan ceviz içi, yüzeyi çok kırışık bir beyin görünüşündedir. Yüksek oranda protein ve yağ içeren ceviz içi, kuruyemiş olarak tüketilmesinin yanı sıra, şeker hastalarına besin olarak da verilir. Basur için faydalı olduğu rivayet edilmekte ve bunun için balla karıştırılarak yenilmesi tavsiye edilmektedir. Aromatik kokulu yaprakları kabızlığa, iştahsızlığa, kan temizlenmesine ve hazımsızlığa karşı yararlıdır. Ciğere, mideye ve dimağa kuvvet verip ağız kokusunu da giderir.

Dutun Faydaları

Taze veya kuru olarak da tüketilen dutun içinde çeşitli organik asitler, pektin ve şeker vardır. Beyaz dutun 15-20 gram yaprağı üç su bardağı su ile kaynatıp içilirse iyi bir idrar söktürücü olduğu görülür. Bu terkip aynı zamanda ateş düşürücü olarak da kullanılmaktadır. Dutun taze yapraklarıyla derideki yaralara ve burundaki kanamalara tampon yapılırsa kanamaları durdurur. Dut hangi şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır. Kişinin kilo almasını sağlar ve iştah açar. Kara dutun yaprakları ve kabukları kaynatılıp elde edilen sıvı ile gargara yapılırsa boğaz, ağız ve diş eti iltihaplarına iyi gelir. Ancak kara dut kabız yapabilir. Sabah aç karnına olgunlaşmış beyaz dut yer ve üzerine su içerlerse bağırsaklarının çalışmasını sağlamış olurlar. Ancak bu durum abartılırsa bu kez de ishale sebebiyet verebileceği bilinmelidir Dutun anjine iyi geldiği rivayet edilmektedir.

Fındığın Faydaları

Enerji verici ve besleyicidir. Cinsel gücü artırır. Böbrek rahatsızlıklarında, güç ve dikkat gerektiren durumlarda yararlıdır. Böbrekteki kum ve taşları döker Vücudunuzun ihtiyacı olan proteini rahatlıkla fındıktan karşılayabilirsiniz. Fındık vücutta artık madde bırakmadan protein verir ve vücudun normal çalışmasına, zayıf düşmemesine yardımcı olur. Gelişme çağındaki çocuklara da hem enerji verip hem de besleyici olmasından dolayı gelişmelerini daha iyi sağlamak için fındık vermeliyiz. Hastalığın Ardından Nekahet dönemleri için ve ayrıca bütün gün bedeni ve zihni yıpranmalarla karşı karşıya olanlar için fındık gerekli bir besin kaynağıdır. Afrodizyak olduğu tartışılabilir ancak, yüksek tansiyondan prostata, kalp şikayetinden menopoz dönemi sorunlarına kadar bir çok rahatsızlıklarda fındık vücudu güçlendirici ve sağlığımızı koruyucu bir iş yapar. Fındığın kolesterolü düşürdüğünü ve kalp krizi riskini azalttığını, içerdiği yüksek kalsiyumdan ötürü kemikleri ve dişleri güçlendirdiğini, cinsiyet hormonlarını geliştirdiğini ve inanılmaz biçimde insana günlük yaşamda enerji verdiğini ortaya koyuyor Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir, vücuda kuvvet verir, nekahet devresinin çabuk geçmesini sağlar. Fındıkta diyet lifi %1-3 oranında bulunur, barsakta kimyasal bileşiklerin toksik etkilerini, kalın barsak hastalıklarını, kabızlığı ve kalp rahatsızlıklarını önler, serum lipit düzeyi ve kan şekerini düşürür. Sodyum düşük, magnezyum ve potasyum yüksek olduğundan vücutta kan basıncını düzenlemede önemli rol oynar. Kansızlık, sindirim ve dolaşım sistemi bozukluklarını önlemede gerekli olan demiri içerir. Süt ve mamülleri demir yönünden yetersiz olduğundan fındık bunlarla tüketilirse, açığı kapatır.

Fındık Yağı

Fındık yağı bol miktarda kalsiyum ihtiva eder ki bu da kemik ve diş gelişimi ve güçlenmesi açısından çok önemlidir. Fındık yağı bol miktarda kalsiyum ihtiva eder ki bu da kemik ve diş gelişimi ve güçlenmesi açısından çok önemlidir. Fındık yağı kolesterole iyi gelen, kalbi koruyucu ve kanseri önleyici etkisi olan, kan yapımında gerekli olan demir bakımından da zenginliği kabul edilen bir besindir Kolesterolü düşürür, kan şekerini dengeler. Demir ihtiva eder, kansızlığa karşı etkilidir. Zengin kalsiyum içeriği ile büyümeyi hızlandırır, diş sağlığını korur. E vitamini sayesinde hücrelerin yenilenmesini sağlar. Kalp damar ve kanser hastalıklarına karşı fındık yağı koruyucu etkiye sahiptir. Fındık yağının kansere ve kansızlığa karşı da koruyucu etkisi vardır. Fındık yağı bileşiminde %82 ye varan oranlarda oleik asit bulunmaktadır. Oleik asit kanda yüksek yoğunluklu lipoprotein oranının artmasını ve kan kolesterolünün azalmasını sağlar, böylece kalp damar hastalığı riski azalır. Günde en az 1 kez fındık yiyen insan hiç yemeyene göre 1/2 risk taşır

Hurmanın Faydaları

 - Hurmanın meyvesi tatli ve besleyicidir .
 - Hurma, zihni ve bedeni gelişmeyi sağlar.
 - Kansere karşı koruyucudur,
 - Öksürüğü keser.
 - Boğaz ağrısını, bronşiti ve soğuk algınlığını giderir.
 - Kemik hastalıklarında faydası ise yadsınamaz.
 - Orucumuzu açarken, susuzluk ve açlıktan doğan şeker ihtiyacımızı karşılarız ve halsizliğimizi birden alıverir.
 - Minareller açısından oldukça zengindir. İçeriğinde kalsiyum. potasyum. demir, B vitamini bulunmaktadır.

Ihlamurun Faydaları

Ihlamurun içinde uçucu yağ, tanen, şeker, C ve P vitamini reçine ve enzimler bulunur. Öksürük ve Balgam İçin Ihlamuru kaynatıp içtiğinizde hem göğsünüzü yumuşatır hem de rahatlatıp terletir. Mide Şikayeti Olanlara Ihlamuru tek başına kaynatıp içerseniz hazmı kolaylaştırır. Bunun yanı sıra ıhlamurun içine biraz kekik, nane ve rezene ile kaynatıp içerseniz hem mide yanmalarına, hem de kusma türü rahatsızlıklara iyi gelir. Cildinizde Leke mi Var? Hemen ıhlamuru suda kaynatıp sıvı sümüksü bir hal alıncaya kadar bekletin. Sonra bu sıvıyı lekelere sürün faydasını göreceksiniz. Yine aynı şekilde elde edeceğiniz ıhlamurla kırışıklıklara masaj yaparsanız iyi sonuç alacaksınız. Strese Stres için ıhlamur çayı iyi gelir. İçine çok az karanfil atarsanız hem tadına güzel bir tat katmış olursunuz, hem de sizi sakinleştiren etkisini arttırırsınız. Grip ve Nezle Olunca Grip ve nezle olunca ıhlamuru hiç eksik etmeyin. Bilinmelidir ki bu tür hastalıklarda ıhlamur sadece terlemeyi sağladığı için değil, aynı zamanda vücudun direncini de artırarak tedaviye yardımcı olur. Göz Çapaklanmalarında Ihlamuru kaynatın ve süzün. Pamuk yardımı ile gözlerinize kompres yapın. Hem çapaklanmaları önleyecektir, hem de gözünüzü dinlendirecektir. Gözlerinize kompres yaparken gözünüzü kapatmayı unutmayın. Saçlarınıza da Ihlamur Ihlamuru kaynatıp elde ettiğiniz su ile ara sıra saçlarınızı yıkayarak saçlarınızın beslenip kuvvetlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemden sonra saçınızı durulamayı ihmal etmeyin. Kan dolasımını düzenler Kabızlıkta da ıhlamurdan yararlanabilirsiniz. Kramplar için de ıhlamurun iyi bir ilaç olduğunu unutmamalısınız. Sabah aç karnına içilmeye devam edilen ıhlamur zayıflamak isteyenlere bu hususta yardımcı olacaktır. Ihlamurun migren için birebir olduğu bilinir.

Kabak Çekirdeğinin Faydaları

Böbrek zayıflığını Böbrek , mesane iltihaplarını İdrar yollarında oluşan yanmayı İdrardan kan gelmesini önler Bağırsak kurtlarını düşürür. Bağırsaklardaki şerit ve solucanları düşürmede çok etkilidir. Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunmaktadır.

Kayısının Faydaları

 - Cildi, mikrop ve mantarlardan korur, güzelleştirir.
 - Deriyi korur ve yaraların tedavi edilmesinde birebir besin aracıdır
 - Gözlere parlaklık verir.
 - Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur ve bu arada meydana gelmiş ülserin  
iyileşmesinde de önemli rol oynar
 - Bağırsak tembelliğini giderir.
 - Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.
 - Kalp kaslarını kuvvetlendirir.
 - Fazla kiloları önler
 - Safra bezlerini temizler, böbrekleri çalıştırır.
 - Basura faydalıdır.
 - A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir.
 - İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır.
 - Sinirleri güçlendirir.
 - Uyku verir.
 - Kabızlığa iyi gelir (aç karnına yenildiğinde hem de her haliyle; kuru, taze yada kompostosu, reçeli, hoşafı...)
 - Cilt güzelliği için birebirdir.
 - Yanınızda kayısı bulundurun, çünkü böylece açlıktan kan şekeriniz düştüğünde kayısı yersiniz.
 - Vitamin A yönünden çok zengin bir kaynaktır. göz sağlığı açısından elzemdir

Leblebi Faydaları

* Anne sütünü artırır.
* Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır.
* Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.
* Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.


KURUYEMİŞTE BULUNAN VİTAMİN VE MİNERALLER

 Vitamin B6: 
Günlük ihtiyaç, kadinlarda 1.6 mg., erkeklerde ise 2 mg.dir. Tavuk, balik, ispanak, patates, muz, kepekli ekmek, kuruyemis en önemli kaynaklaridir. Bunlarin disinda, birçok gidada B6 vitamini bulundugu için, eksikligi konusunda endiseye düsmemek gerekir. Fazla dozda alinmasi, yaslilarda bagisiklik sistemini güçlendirmek ve bazi sinir sorunlarini tedavi etmekte kullanilirsa da, 6 ay süreyle günde 100 mg.dan fazla kullanmak sinirleri tahrip edebilir. Günde 2 bin mg. üstündeki dozlarda, sinir sistemi tahripleri çok daha kisa sürede olabilmektedir.

Vitamin E: 
Kadinlarin her gün 12 ünite, erkeklerin de 15 ünite almalari gerekir. Bitkisel yaglar, kuruyemis , etler ve yesil yaprakli sebzelerde bol miktarda bulunur. A ve C vitamini gibi bunun da antioksidan etkisi bulunmaktadir. Kalp-damar hastaliklari, kanser ve katarakta karsi koruyucu oldugu bilinmektedir. Diger ilaçlarla birlikte kullanidiginda Parkinson hastaliginda olumlu etkiler gösterdigi, kalp krizlerinde hasarin azaltilmasinda yararli oldugu ve yaslilarda bagisikligi arttirdigi ileri sürülmektedir. Günde 1000 üniteye kadar güvenli oldugu bilinmektedir.

B-2 vitamini 
Bu vitamin sadece yiyecegin enerjiye dönüsmesini saglamakla kalmaz, ayni zamanda kanda alyuvarlarin olusmasini, derinin ve gözlerin saglikli olmalarini saglar. Asiri derecede alkol tüketimi vücuttaki B-2 vitaminini azaltir. Ayrica antibiyotikler, yatistiricilar da vücuttaki B-2 vitaminini azaltir. Et, tavuk eti, balik, süt ve süt ürünleri, turp,ispanak, yumurta, kuruyemis, misir ve beyaz undan yapilmis ekmek bol miktarda B-2 vitamini içerir.

B-6 vitamini 
Vücudun protein ve yagi ögütmesini saglar, ayrica bagisiklik ve sinir sistemlerinin düzenli çalismalarina yardim eder. Kanda hemoglobin olusmasini saglar. Hemoglobin bildiginiz gibi vücuda oksijen tasir. Beyinde depresyonla savasan kimyasal madde olarak bilinen serotoninin olusmasina yardim eder. Asiri derecede alkol kullanmak, sigara aliskanligi ve kan basincini düsüren ilaçlar bu vitamin için zararlidir. Tavugun gögüs eti, böbrek, karaciger, domuzeti, yumurta, pirinç, soya fasulyesi, yulaf, findik, fistik , muz, patates, avokado ve somon baligi en fazla B-6 vitamini içeren besinlerdir.

Kalsiyum 
Dislerin ve kemiklerin güçlü olmalari için öncelikle kalsiyum gereklidir. Kalsiyum ayni zamanda kalp atislarini düzenler, kanin gerektigi gibi pihtilasmasini saglar, kaslar ve sinirler için yararlidir. Kalsiyum kan basincinin yükselmesini ve kalin bagirsak kanserini önleyebilir. Ancak yapilan arastirmalara göre her on kadindan sekizi, bol miktarda kalsiyum içeren yiyeceklerle beslenmek istemiyor. Hamilelik, bebegi anne sütüyle emzirme, menopoz, kafeinli içecekler vücuttaki kalsiyum miktarini azaltir süt ve sütlü besinler, misir , sardalya baligi, kalamar, kuruyemis ve brokkoli bol miktarda kalsiyum içeren besinlerdir.

 

   
Kurumsal
Hakkımızda
Misyon ve Vizyon
Kalite Politikası
İletişim
 
Üye İşlemleri
Yeni Üyelik
Şifremi Unuttum
Siparişlerim
Profil Bilgilerim
 
Müşteri Hizmetleri
Müşteri Hizmetleri
Sık Sorulan Sorular
Teslimat Koşulları
İade ve Garanti Bilgileri
Garanti Şartları
Mesafeli Satış Sözleşmesi
 
100% Güvenli Alışveriş
Sitemizden güvenli bir şekilde alışveriş yapın
Facebook'ta Takip Edin
Bizi Facebook'ta izleyin, en önce siz bilin.